
Burun Estetiği
Hastanede Yatış Süresi
1 Gün
7 Gün
İyileşme Süresi
1-2 Hafta
Operasyon Süresi
2-4 Saat
Anestezi Şekli
Genel Anestezi
Şehirde Kalış Süresi

Burun Estetiği (rhinoplasty) estetik ve sağlık açısından başvurulan bir cerrahi operasyondur. Yaygın olarak estetik açıdan burnun şeklinin beğenilmemesi ile rhinoplasty estetik ameliyatı uygulanır.
Burnun kemerli olması, uzun olması, burun ucunun düşük olması, burun deliklerinin büyüklüğü veya asimetri gibi şikayetlerden dolayı burun estetiği yapılabilmektedir.
Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?
Burun estetik ameliyatı ya da rhinoplasty olarak adlandırılan cerrahi işlem sırasında burundaki estetik problemin içeriği, burnun doku özellikleri, hastanın ameliyattan beklentileri ve aynı ameliyatta müdahale edilmesi planlanan sinüzit, burun içi eğrilikler (deviasyon) ya da burun içi et büyümeleri (alt konka hipertrofisi) gibi rahatsızlıkların olup olmamasına bağlı olarak farklı cerrahi teknikler tercih edilebilmektedir.
Burun Estetiği Teknikleri Nelerdir?
Kapalı Teknik Burun Estetiği: Kapalı teknik burun estetiğinde kesiler burun delikleri içinde yer alır. Bu teknikle yapılan ameliyatlarda cerrahi görüş alanı daha kısıtlıdır ve dış görünüşte herhangi bir iz kalmamaktadır. Bunun yanında açık teknik burun estetiğine göre iyileşme süresi çok daha kısadır.

Açık Teknik Burun Estetiği: Açık teknik burun estetiği burun deliklerinin altından ufak bir kesi açılması yöntemiyle gerçekleştirilir. Açık kesi cerrahi işlem için görüş alanı oluşturur. Kemik ve kıkırdak dokuda uygulanan işlemler kapalı teknik burun estetiği ile aynıdır. İleri seviyede deformasyonu olan veya önceden estetik operasyon olan hastalarda daha çok tercih edilir. Açık teknik burun estetiğinin sağladığı avantaj cerrahi görüş alanı ve uygulama kapasitesi sağlamasıdır. Dezavantajı ise, burnun ucunda oluşacak ödem ve morlukların, açık teknikteki iyileşme sürelerinden daha uzun olmasıdır.
Ameliyatsız burun estetiğinde en sık kullanılan yöntemler, burun dolgusu ve burun ucu botoksudur. Bu uygulamalar, ameliyat olmak istemeyen kişiler için avantaj olsa da kalıcı yöntemler değildirler.
Dolgu uygulamalarında burun kökü, dolgu ile doldurularak daha düz bir görüntü elde edilir. Botoks uygulamasında ise, burun ucu estetiği uygulamasına alternatif olarak, burnun uç kısmına botoks uygulanarak burnun yukarı doğru yükselmesi sağlanır. Bu sayede burunda daha düz ve kalkık bir görüntü elde edilir. Burun ucu küçültme işlemi yapılmasa da görüntüde bir düzelme gözlenir.
Ameliyatsız Burun Estetiği
-
Operasyon sonrası burun oturana kadar, burnu darbelere karşı korumak gerekir.
-
Operasyon sonrası buruna yerleştirilen tamponlardan dolayı bir süre sadece ağızdan nefes alınır. Bu da ağızda kuruluğa sebep olabilir.
-
İyileşme sürecinin bir parçası olarak, operasyon sonrasında, yüzde ödem ve morluk oluşması normaldir.
-
Yüzdeki ödem ve morluklar 10 gün içerisinde kaybolacaktır.
-
Burundaki ödem ise en az 6 hafta sonra inecektir.
-
Ödemin tamamen inmesi 3 ay, 6 ay ya da 1 yıl gibi sürelere yayılabilir.
-
Burun ameliyatından 7 gün sonra hastalar iş ve sosyal yaşamlarına dönebilirler.
Operasyon Sonrası İyileşme Süreci


Sürece bakalım: Sırada ne var?


İlk
Temas
Daha ilk temasta durumunuzu derinlemesine keşfedeceğiz ve güzelliğe giden yolu planlamaya başlayacağız.

Doktor Seçimi
Özel ihtiyaçlarınız için sizi alanlarının en iyi doktorları ile buluşturacağız.

Seyahat
Planlama
Seyahatinizi planlamanıza yardımcı olacağız ve şehir turları hakkında size tavsiyelerde bulunacağız.

Ulaşım ve Transfer
Operasyon planınıza göre sizin için en uygun tarihte İstanbul’a uçacaksınız. O andan itibaren transferleriniz ve randevularınız bizim tarafımızdan organize edilecek.

Operasyon Günü
Operasyon tarihinde güzelliğinizi ortaya çıkarmak için doğru ellerde olacaksınız.

Eve
Dönüş
Operasyon sonrası hazır olduğunuzda yeni hayatınızın tadını çıkarmak için evinize geri döneceksiniz!